I dag er der
en dessert på bloggen, den er hurtig at smide sammen, og så er den perfekt her
til sommeren. En traditionel clafoutis er vist lavet med kirsebær, men her er
der altså brugt ferskner. Der er ca. 190 Kcal. pr. servering minus is. Men den
kan også sagtens spises uden is, det gjorde jeg. Man skal være opmærksom på at
muskatnød har en kraftig smag, så hvis man ikke er vild med den smag, kan man nøjes
med at bruge en lille lille smugle.
1 knivspids salt
5 tsk. gylden rørsukker
3 store æg (pisket)
450 ml mælk
1 hel muskatnød (revet)
50g smør
400g dåse ferskner
Vanilje is (til servering)
Forvarm ovnen til
220 °C / 425 °F.
I en skål, tilsæt mel, salt og rørsukker til de piskede
æg. Bland godt, og sættes blandingen til side. Varm mælken, indtil den er lunken,
og derefter røre i
æggemassen. Riv en ½ muskatnød og tilsæt til blandingen. Hvis
du ikke kan lide muskatnød, så kan du nøjes
med en lille smule, for at give det lidt smag, Muskatnød har nemlig en kraftig smag.
Smør et ovnfast fad med smør, læg de drænede ferskner på bunden, hæld dejen over dem. Put resterende af smøren på toppen i små knopper.
Pop det i ovnen og lad det bage i 25 til 30 minutter, æggemassen skal have sat sig, men dig stadig være lidt bevægelig. Drys en smule rørsukker, og serveres med is.
Translation// Today, there is a dessert on the blog, it’s quick to throw
together, and it’s a perfect dessert for summer. Traditional clafoutis are made
with cherries, but here I used peaches. There is approx. 190 Kcal. pr. Serving
minus ice. But you can easily eat it without ice cream, I did. You should be
aware that nutmeg has a strong flavor, so if you aren't crazy about the flavor,
you can use just a small small amount.
3 Tsp. Plain flour
1 pinch salt5 Tsp. golden caster sugar
3 large eggs (beaten)
450 ml milk
1 whole nutmeg (grating)
50 g butter
400 g tinned peaches
Vanilla ice cream (to serve)
Preheat the oven to 220°C/ 425°F. In a bowl, add the
flour, salt and caster sugar to the beaten eggs. Mix well, and put aside. Warm
the milk, until lukewarm, and then stir into the egg mixture. Grate in ½ of the
nutmeg. If you don’t like nutmeg just use a tiny bit, for flavor,
Nutmeg has a powerful taste.
Grease a ovenproof dish with butter, put the
drained peaches on the bottom then pour the egg batter over them. Dot the
remaining butter on top in little knobs.
Pop it in the oven to bake 25 to 30
minutes, the egg has to set, but still have a slight wobble to it. Sprinkle over
a bit of caster sugar, and serve with ice cream.
Mm, det ser altså virkelig godt ud!
SvarSletknus
behindtheattitude.blogspot.dk
Mange Tak
Slet