Har en vegetar ret på bloggen i dag, nemlig en lasagne med
grønne linser. Det er en utrolig mættende ret, men hvis man kan lide grønne
linser, så skal du give den et forsøg.
4 dl. Grønne linser
2 Dåser grofthakkede tomater
1 Løg
1 spsk. Oregano
1 spsk. Basilikum
½ tsk. Chilipulver
2 tsk. Salt
1 Stor gul peberfrugt
2 spsk.
Olie
Lasagneplader
Ost efter eget valg
Kog linserne efter anvisningen på pakken, og skær
peberfrugten i tern. Hæld lidt olie I en gryde, tilsæt løg og evt. hvidløg hvis
du ønsker dette, samt peberfrugten. Svits det et par minutter. Tilsæt tomatsovs
og krydderier, og de kogte linser. Lad det koge op, og skru ned til lav blus.
Og lad det simre i 15 min. Derefter kan du samle din lasagne, men skiftevis
lasagne plader, linse sovsen og ost efter eget valg. Fortsæt til fadet er
fyldt, bag i ca. 25 min ved 200°C / 392°F
Translation//
I have
a vegetarian dish on the blog today, a lasagna
with green lentils. It is an incredibly filling
dish, but if you
like green lentils, then you
should give it a try.
4 dl. Green lentils
2 Cans of chopped tomatoes
1 Onion
1 tbsp. Oregano
1 tbsp. Basil
½ tsp. Chili Powder
2 tsp. Salt
1 Yellow pepper
2 tbsp. Oil
Lasagna Sheets
Cheese of your choice
Cheese of your choice
Boil the lentils, following the directions on the package, cut pepper into cubes. Pour a little oil in a pan, add the onion and possibly garlic if you wish, and the peppers. Fry it for a few minutes. Add tomato sauce and spices and the cooked lentils. Bring to the boil and turn it down to low heat. Let it simmer for 15 minutes. You are now ready to assemble your lasagna, start with the lasagna sheets then the lens sauce and the cheese of your choice. Continue until the dish is full, bake it about 25 min at 200°C / 392°F
FOLLOW ME ON
_____________________________________________________________
Ingen kommentarer:
Send en kommentar